Кулінарія та рецепти

Digestives: секрет англійського печива для здоров’я та задоволення – приготуйте вдома за класичним шотландським рецептом

Яка безглузда фраза: “Смачне не може бути корисним”. А якщо так: “Корисне повинно бути смачним! ” – це я про моєму наступному рецепті. Точніше, рецепт шотландська, а це печиво я вперше спробувала в Лондоні. Купувала його два рази в тиждень у супермаркеті і закінчувалося воно дуже швидко. Називалося воно Digestives – напівсолодке печиво для травлення, і було винайдено лікарями саме для поліпшення обмінних процесів в організмі. Пройшли роки, улюблений смак майже забувся. Але днями в інтернеті я зустріла рецепт приготування цього печива і згадала його назва. Звичайно ж, ноги понесли мене відразу на кухню – дуже хочеться знову випити чашечку кави вприкуску з корисною печенюшками. Отже, готуємо британське печиво Digestives (Дайджестивз) на кухні.

Інгредієнти для приготування печева

  • 1 яйце;
  • 40 г цукру;
  • 100 г вівсяних пластівців (у мене пластівці для варіння протягом 10 хвилин, але можна взяти і більш швидкого приготування, тільки не моментальні);
  • 120 г пшеничного цільнозерновий (! ) борошна;
  • 80 г вершкового масла;
  • 0. 5 ч. л. розпушувача;
  • щіпка солі;

Перш ніж замішувати тісто я вирішила трохи підрум’янити вівсяні пластівці на сковороді, для аромату. Зняла з плити, як тільки з’явився приємний горіховий запах, колір пластівців майже не змінився. Остудила і трохи подрібнила руками.

Процес

  1. Трохи збиваємо яйце з цукром – недовго, до розчинення цукру
  2. Додаємо вівсяні пластівці, гарненько перемішуємо
  3. Кладемо борошно, розпушувач і сіль, ще раз заважаємо
  4. Додаємо м’яке вершкове масло і все перемішуємо руками

Тісто має стати однорідним і не липнути до рук. Прибираємо тісто в холодильник на 30 хвилин. Поки тісто охолоджується, включаємо духовку на 180 градусів.

Формування

Оскільки тісто досить цікавою консистенції і масляне, я вирішила розгортати його на аркуші пергаменту, щоб не забивати тісто зайвої борошном.

  1. Пергамент я відрізала за розміром дека, на якому потім буду випікати печиво
  2. Виклала тісто на пергамент і злегка розплющила руками
  3. Припудрила качалку борошном і розкрутила прямокутник – краю можна підрівняти лопаткою або тупим ножем
  4. Розрізала тісто на окремі печеньки і розклала на відстані один від одного (намагайтеся, щоб печеньки вийшли однаковими за розміром – для рівномірного запікання)
  5. Переклала пергамент на деко, злегка проколола печеньки виделкою і відправила в духовку на 15-20 хвилин (залежно від духовки)

Готове печиво повинно бути рум’яним, але не темним, легко розламуватися і приємно похрускувати. А цей горіховий аромат. Підсумок: це чудове печиво стане частим гостем на нашій кухні! Я б навіть нічого не стала змінювати або додавати в рецепт – він ідеальний, на мій погляд і на смак мого сина.

Підсумовуючи, можна сказати, що печиво Digestives, яке я вперше спробувала в Лондоні, дійсно заслуговує на особливу увагу. Його оригінальний смак і користь для травлення роблять його унікальним продуктом, який легко можна приготувати вдома. З допомогою простих інгредієнтів, таких як вівсяні пластівці, цільнозернове борошно та вершкове масло, можна створити справжній кулінарний шедевр, який потішить всю родину. Приготування цього печива не потребує багато часу і особливих кулінарних навичок. Все, що вам потрібно, це дотримуватися простих кроків: підрум’янити вівсяні пластівці, змішати інгредієнти, замісити тісто і випікати в духовці. Завдяки цьому рецепту ви отримаєте ароматне і хрустке печиво, яке стане чудовим доповненням до вашого ранкового кави чи чаю.

Особливо хочеться підкреслити, що цей рецепт ідеально підходить для тих, хто цінує поєднання користі і смаку. Вівсяні пластівці, багаті на клітковину, в поєднанні з цільнозерновим борошном сприяють поліпшенню травлення і загальному оздоровленню організму. Крім того, печиво не містить шкідливих добавок і консервантів, що робить його ще більш привабливим для тих, хто прагне до здорового способу життя. Отже, це печиво для травлення Digestives не тільки смачне, але і корисне. Воно легко готується, і його можна подавати як до святкового столу, так і на щоденний перекус. Спробуйте приготувати це шотландське печиво вдома, і ви неодмінно закохаєтеся в його неперевершений смак і користь для вашого здоров’я.