Салат шарами з куркою і грибами: рецепт смачного та ситного святкового частування з ніжним майонезно-часниковим соусом
Ситний і дуже смачний листковий салат з курки, печериць, цибулі, яєць та свіжого огірка. Соус для нього готую з майонезу і часнику з додаванням чорного перцю. Він робить салатик дуже ароматним і смачним. Свіжий огірок додає соковитість, чудовий смак і стає прикрасою страви. Всі продукти добре поєднуються між собою і в результаті виходить смачний, красивий і святковий салат.
Необхідні інградієнти та рецепт приготування салату с куркою та грибами
Порції 6. Час підготовки 20 хвилин. Час приготування 20 хвилин.
Інгредієнти:
- 400 гр. курка (готові стегенця);
- 150 гр. печериці (свіжі);
- 1 шт. цибуля ріпчаста (середній);
- 3 шт. яйце куряче;
- 1 шт. огірок (свіжий, середній);
- 3 зубчики часнику;
- 7 ст. л. майонез;
- 3 ст. л. рослинне масло;
- 2 щіпки мелений перець (чорний);
- по смаку сіль.
Інструкції:
- Для прискорення процесу приготування я купила запечені стегенця. Для салату можна стегенця відварити або обсмажити на сковороді. Якщо готуєте з сирих стегенець, то за вагою їх беріть 500 гр. Можна використовувати і курную грудку, але мені більше подобаються стегенця.
- Яйця відварюємо близько 9 хвилин, остуджуємо і очищаємо. Огірок беремо середнього розміру з дуже щільною шкіркою.
- Цибулю дрібно подрібнюємо і відправляємо в масло. Смажимо, помішуючи, на середній температурі, поки не стане м’яким і злегка не зарум’яниться. По часу займе близько 4 хвилин.
- Печериці промиваємо, нарізаємо кубиками і відправляємо в обсмажену цибулю. Готуємо, помішуючи, близько 5 хвилин. Гриби повинні зменшитися в об’ємі і злегка зарум’яниться. В кінці приготуванні трохи солимо і остуджуємо.
- Поки остуджувати гриби в миску відправляємо майонез, додаємо дрібно натертий часник і мелений перець. Добре перемішуємо і соус для салату готовий.
- З стегенець знімаємо шкіру, м’ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо на кубики. Для приготування листкового салату я взяла прозору ємність. В ній страва буде виглядати красиво і святково. Салат можна зібрати в звичайному салатнику або порційно в креманках. Підготовлене м’ясо рівномірно розподіляємо по дну.
- Додаємо зверху майонезний соус (1/3 частина) і розподіляємо ложкою.
- Охолоджені гриби з цибулею викладаємо на курку і рівномірно розподіляємо. Знову наносимо шар соусу (1/3 частина). Обсмажені шампіньйони з цибулею додадуть салату ситність і приголомшливий смак.
- Підготовлені яйця крупно натираємо на дошку і за допомогою великої ложки розподіляємо на грибах. Посипаємо сіллю.
- Залишки часникового соусу викладаємо на яйця і розподіляємо ложкою.
- Свіжий огірок подрібнюємо на крупній тертці, злегка віджимаємо і викладаємо на яєчний шар. Не солимо, інакше огірки виділять багато рідини. Натерті огірки красиво лягають зверху і додаткове прикраса для салату не потрібно. Готовий листковий салат з курки та грибів наполягаємо в холодильнику 30 хвилин і подаємо на святковий стіл.
Листковий салат з куркою та грибами – це справжня знахідка для будь-якого святкового столу. Завдяки поєднанню курки, печериць, цибулі, яєць та свіжого огірка, страва виходить дуже ситною і неймовірно смачною. Особливої привабливості салату надає соус на основі майонезу з часником та чорним перцем, який робить його ароматним і пікантним. Свіжий огірок додає салату свіжість і соковитість, створюючи чудовий контраст з іншими інгредієнтами. Готувати цей салат зовсім нескладно, що робить його ще привабливішим для господинь. Використовуючи готові запечені стегенця, ви можете значно скоротити час приготування. Якщо ж ви надаєте перевагу свіжій курці, то варіть або обсмажуйте її заздалегідь. Печериці та цибуля, обсмажені до золотистої скоринки, додають салату неповторний смак і текстуру. Яйця, натерті на крупній тертці, роблять страву ще ситнішою і ніжнішою.
Особливу увагу слід приділити складанню салату шарами. Це не лише покращує зовнішній вигляд страви, але й дозволяє кожному інгредієнту проявити свої смакові якості. Використання прозорої ємності для подачі салату підкреслить його святковий вигляд і створить ефект багатошаровості, що завжди вражає гостей. Після складання салату не забудьте дати йому настоятися в холодильнику приблизно 30 хвилин. Це дозволить інгредієнтам краще просочитися соусом і обмінятися ароматами, зробивши страву ще смачнішою. Подавайте цей чудовий листковий салат з куркою та грибами на святковий стіл, і він обов’язково стане улюбленою стравою ваших гостей.